Gezen tavuk mu market tavuğu mu?

Gezen tavuk mu  market tavuğu mu?

SAĞLIK Haberleri

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in bir televizyon kanalında katıldığı programda “Gezen tavuk kendi dışkısını bile yer. Dolayısıyla gezen tavuktan salmonella bulaşma ihtimali çok yüksektir. Dışkısında mikrop var. Gezen tavuk yerine market tavuğu yiyin” şeklindeki sözleri tıp dünyasında yeni bir tartışma başlattı.

Prof. Dr. Sönmez “Endüstriyel tavuklar tamamen kontrol altında. Hiçbir enfeksiyonları yok ve sürekli altları temizleniyor. Belirli bir metrekare içerisinde büyüyorlar. Endüstriyel tavuğu hiç çekinmeden yiyiniz, çocuklarınıza, yaşlılara yediriniz. Endüstriyel tavukta hormon, antibiyotik, kanser yok” dedi.

Prof. Dr. Sönmez’in sözlerine tıp dünyasından tepkiler yağdı. Açık arazide dolaşan organik tavuğun tercih edilmesini, bunu bulamayanların ise hiçbir şekilde tavuk yememesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar “Tavuğun kendi dışkısını yemesi, fıtratında var. Tavuk bu şekilde antibiyotik alıyor ve hastalıklara karşı korunuyor. Bunu yemesini engellediğinizde antibiyotik vermek zorunda kalıyorsunuz. Endüstri tavuğunun tavukla alakası yok. Hormon yok deniyor ancak tavuk yemlerinde kullanılan soya bitkisi başlı başına östrojen hormonu. Tavuk diyoruz çünkü cinsiyeti bile belli olmadan 40 günde kesilecek hâle geliyor” sözleriyle itiraz etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...