Beynindeki tümörü navigasyonla temizlediler

Beynindeki tümörü navigasyonla temizlediler

SAĞLIK Haberleri

Şanlıurfa’da şiddetli baş ağrısına bir türlü teşhis konulamayan sekiz yaşındaki Fatma Özgil, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki altı saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Fatma Özgil, iki yıl önce baş ağrısı ve konuşma bozukluğu şikâyetiyle şehirdeki bir hastaneye götürüldü. Başvurduğu hastanelerde bir türlü teşhis konulamayan küçük çocuğa doktorlar ağrı kesici verip evine gönderdiler. Ancak küçük Fatma’nın baş ağrısı bir türlü geçmek bilmiyordu. Son olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülen çocuğun beyninde kocaman bir tümör olduğu ortaya çıktı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gülyara Çiğdem ve ekibi tarafından acil olarak ameliyata alınan küçük Fatma’nın beynindeki tümör, altı saatlik bir operasyonla çıkarıldı. Tümörün beynin sol tarafında bulunduğunu belirten Dr. Çiğdem  “Operasyonu ‘nöronavigasyon’ sistemiyle yaptık. Bu sistem arabalarda ve cep telefonlardaki GPS sistemine çok benziyor. Ameliyat öncesi beynin 1 milimetrelik kesitler hâlinde MR’ı çekildi. Beyin haritasını çıkarıp operasyonu yaptık. Bu sistem sayılı merkezde uygulanıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...