Koronavirüs için maske önerisi: Kumaş maskeyi tercih edin

Koronavirüs için maske önerisi: Kumaş maskeyi tercih edin

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs salgını sebebiyle maskeye olan talep artarken uzmanlar kumaş içerikli cerrahi maskelerin tercih edilmesini tavsiye etti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüsten korunmada maskenin tek başına yeterli olmadığına dikkati çekti. Vatandaşların, özel havalandırmalı maske kullanmasına gerek olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Azap “Bizim standart cerrahi maske dediğimiz, doktorların hastanelerde, ameliyathanelerde kullandıkları maskeler korumak için yeterlidir ama tabii ki kalitesi önemli. Bazıları kumaştan, bazıları kâğıttan imal ediliyor. Kumaş içerikli olanları tavsiye ediyoruz ”dedi. Prof. Dr. Azap; ileri yaşlardakiler,  kronik hastalığı olanlar, bağışıklık yetmezliği olanlar, akciğer hastalıklarının kapalı ve kalabalık ortamlara girerken mutlaka maske takması gerektiğine işaret etti.

BİR METREDEN BULAŞABİLİR
Koronavirüsün son günlerde medyada rastladığımız şekilde kulaktan da girebileceği söylentilerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Azap  “Çünkü virüs kendi başına uçmaz, hoplamaz, zıplamaz ancak ellerle taşınabilir ya da hasta kişilerin solunum salgılarına bir metreden fazla yaklaştığınızda göz, burun ve ağız mukozalarından bulaşabilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...