Polonya’da 18 kişide Korona virüs tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Polonya’da 18 kişide Korona virüs tespit edildi

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Korona virüsün yayılma hızındaki artış Polonyalı yetkilileri de harekete geçirdi. Ülkede 18 kişide Korona virüs tespit edilirken, bu kişilerden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Polonya hükümeti, ülke çapında önümüzdeki günlerde düzenlenecek tüm kitlesel etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs Polonya’da da etkisini göstermeye başladı. Geçtiğimiz Çarşamba günü ilk olarak Almanya’dan ülkeye seyahat eden bir Polonyalı’da tespit edilen virüsün ardından Korona virüse yakalanan hasta sayısı 18’e yükseldi. Polonyalı yetkililer bu kişilerden 2’sinin durumunun ağır olduğunu, solunum cihazına bağlı tutulduklarını bildirirken, geri kalan hastaların durumunun ise iyi olduğunu ifade etti. Ülkede 467 kişi Korona virüs şüphesiyle hastanede gözetim altında tutulurken, bin 14 kişi ise evde karantina altına alınmış durumda.

Korona virüs Kriz Yönetimi Ekibi ile yaptığı toplantı sonrası açıklama yapan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise virüsün yayılım hızını dikkate alarak ülkede tüm kitlesel etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu. Morawiecki “Virüsün yayılmasına bağlı olarak ülke çapında bin kişi ve üzerini kapsayan açıkhava etkinlikleri ile 500 kişi ve üzerini kapsayan salon etkinlikleri gibi tüm kitlesel sportif, sanatsal vb. etkinlikleri iptal etme kararı aldık” şeklinde konuştu.

Maçlar seyircisiz oynanacak
Polonya futbol liginin en üst seviyesi olan Ekstraklasa’da ise tüm maçların ikinci bir karara kadar seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. Ülke çapında Korona virüsün yayılımını önleme konusunda alınan tedbirlere ilave olarak bugün de Polonya’nın tüm kara sınırlarında sağlık görevlilerince ateş ölçümüne başlandı. Buna göre ülkeye kara yoluyla giriş yapan tüm yolcuların ateşi ölçülüp, kendilerine birer form doldurtulacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimine korona engeli
Korona virüs tehdidi cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını da vurdu. 10 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği ülkede adaylar, seçmenlerle kitlesel şekilde bir araya geldikleri toplantı ve buluşmaları şimdilik askıya aldı. Cumhurbaşkanı adayları, halk için herhangi bir tehlike arz etmeyecek türde bir seçim kampanyası üzerinde çalışırken, virüsün yayılım hızına göre önümüzdeki günlerde ülkede okulların bir kısmının ya da tamamının tatil edilmesi gündeme gelebilir. Polonya ulusal havayolu şirketi LOT ise Pekin ve Seul’un ardından İtalya’ya gerçekleştirdiği tüm uçuşları askıya aldığını duyurdu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...