Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Potansiyel koronavirüs aşısında klinik deneylere geçilecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Potansiyel koronavirüs aşısında klinik deneylere geçilecek

SAĞLIK Haberleri  / İHA

British American Tobacco'nun (BAT) ABD’li iştiraki, yeni ve hızlı büyüyen tütün bitkisi kullandığı koornavirüs (Covid-19) aşı çalışmalarında klinik öncesi testleri başarıyla tamamladığını açıkladı. Potansiyel aşı, insanlar üzerinde gerçekleştirilecek faz 1 klinik deneylere geçmek için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin onayını bekliyor.

BAT ABD merkezli biyoteknoloji iştiraki Kentucky BioProcessing'in (KBP) nisan ayında başladığı Covid-19 virüsü aşı geliştirme çalışmaları pozitif sonuçlar verdiğini duyurdu. Klinik öncesi testleri başarıyla tamamlanan aşı çalışmalarında potansiyel Covid-19 aşısı pozitif bağışıklık geliştirdi.

İnsanlarda deneme onay aşamasında

Yapılan açıklamada; hızlı büyüyen tütün bitkisinde biyoteknoloji kullanarak geliştirilen potansiyel aşı ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) onayının alınmasıyla insanlar üzerinde gerçekleştirilecek klinik deney aşamasına geçmeye hazır durumda olduğu bildirildi. Sağlık kuruluşlarından onay alınması halinde haziran ayının sonlarında klinik deneylere başlanması planlanıyor.

Potansiyel aşı oda sıcaklığında bozulmuyor

Aşı formülasyonu genellikle soğuk ortam gerektiren geleneksel aşıların aksine oda sıcaklığında stabil kaldığı ve tek bir dozda etkili bir bağışıklık potansiyeli ile de avantaj sağladığı belirtildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...