Derya Sert anne oldu

Derya Sert anne oldu

SAĞLIK Haberleri

Antalya’da 2011 yılında dünyanın ilk başarılı rahim nakli yapılan ve tıp literatürüne giren Derya Sert (32), 9 yılın ardından ilk bebeğini 4 Haziran'da kucağına aldı. Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu belirterek "28 haftalık ve 760 gram olarak doğdu" dedi. Bebeğe anne babasının isteği ile Ömer Özkan adı verildi.

Henüz 23 yaşındayken kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen Derya Sert, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ve ekibinin yaptığı tüp bebek uygulaması ile çocuk sahibi oldu.  Derya Sert'in dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan”Derya embriyo transferinden sonra çok başarılı bir gebelik geçirdi. Bebek şu anda 22 günlük ve 910 gram. Doğduğu andan itibaren hiç entübe olmadı. Yenidoğan ünitesinde destek tedavisine devam ediyoruz. Anne sütüyle ve sonda aracılığıyla besleniyor" diye konuştu.
Derya Sert’in bebek sahibi olmayan kadınlar için umut olduğunu belirten Prof. Dr. İnanç Mendilciğolu “Kısırlık tarihe geçecek demek çok zor ama doğuştan rahmi olmayan insanlar var. Bunların çocuk doğurmaları için tek yol bu gibi görünüyor. Şu anda erken evrelerindeyiz. Ama çok daha yaygınlaşacağını düşünüyorum. Bu vaka da büyük kazanımlar olacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...