Korona hastalarının yoğun bakım ihtiyacını yüzde 79 azaltan ilaç

Düzenleyen:
Korona hastalarının yoğun bakım ihtiyacını yüzde 79 azaltan ilaç

SAĞLIK Haberleri

İngiltere'de geliştirilen bir ilacın corona virüse yakalanan hastaların yoğun bakım ihtiyacını yüzde 79 oranında azalttığı belirtildi. İlaç solunum yoluyla kullanılıyor.

İngiltere'de Southampton Üniversitesi'nde geliştirilen bir ilacın sonuçları olumlu geldi.
 

TEDAVİYİ KOLAYLAŞTIRAN İLAÇ

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilacın yoğun bakım ihtiyacını yüzde 79 oranında azalttığı belirtildi. Solunum yoluyla alınan SNG001 adındaki ilaç şimdiye kadar 100 hasta üzerinde denendi. SNG001 aşıdan farklı olarak hastalık süresinde hastaların tedavi sürecinde kullanılabiliyor. SNG001'de vücudun virüslerle mücadele ettiğinde ürettiği belirtillen interferon beta adındaki bir proteinin bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan ilacın etkilerine yönelik sonuçlar sadece İngiliz basınında yer aldı. Araştırmacıların henüz sonuçları herhangi bir bilim dergisinde yayımladıkları belirtildi. Daily Mail'in haberine göre ilaç onay alırsa Covid-19 tedavisindeki en önemli adımlardan biri olacak. Üniversiteyle birlikte ilacı geliştiren Synairgen şirketinin kısa zamanda resmi verileri açıklaması bekleniyor.
Kaynak: NTV

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...