Sağlık çalışanlarının yüzde 95’i şiddet görüyor

Sağlık çalışanlarının yüzde 95’i şiddet görüyor

SAĞLIK Haberleri

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikasının (AHESEN) yaptığı araştırmaya göre sağlık çalışanlarının yüzde 94,3’ünün mesleğini icra ederken sözlü ya da fiziki şiddete maruz kaldığı tespit edildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hekime şiddette eski normale hızla döndüğünü söyleyen AHESEN Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersin Akpınar “Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı bu şiddet oranı 2009 yılı ve öncesi yüzde 21,2 olan sağlıkta şiddet oranları, 2020 yılının ilk yarısında yüzde 54,9 olarak kayıtlara geçmiştir” dedi. Pandemi dönemindeki alkışla yapılan moral desteği, fiziki mesafe ve tedbirlerin yerini eskiden olduğu gibi şiddete bıraktığının altını çizen Prof. Dr. Akpınar “Üyelerimiz arasında online gerçekleştirdiğimiz ‘AHESEN - Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet ve Çözüm Yolları Anketi’ne göre sağlıkçılar şiddetin önlenmesine ilişkin tavsiyelerini şöyle ortaya koyuyor: Şiddet sonrası sağlık çalışanı şikâyetçi olmasa bile olaya “kamu davası” niteliği kazandırılıp mahkeme süreci kurumlar tarafından takip edilmeli, Sağlıkta Şiddet Kanunu uygulanmalı, Sağlıkta Şiddet Kanunu TCK’ya eklenmeli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...