Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüste 1 milyonu aşkın ölüm: En büyük sebep obezite ve hava kirliliği

Düzenleyen:
Koronavirüste 1 milyonu aşkın ölüm: En büyük sebep obezite ve hava kirliliği

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs salgını şimdiye kadar dünyada bir milyon 100 binden fazla insanın ölümüne yol açtı. Araştırmalar, bunda en büyük etkenin obezite, kanda yüksek şeker ve dünyanın önemli kısmındaki hava kirliliği olduğunu gösteriyor.

Araştırmayı yapan Washington Üniversitesi Sağlık Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü  (IHME), ülkeleri müstakbel salgınlara karşı daha dirençli kılmak için acilen kronik hastalıklara karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Araştırmaya liderlik eden IHME başkanı Dr. Christopher Murray, "Dengesiz beslenme, fazla kalori alımı ve fiziksel aktivite eksikliği gibi sağlıksız davranışları değiştirmeyi başaramıyoruz. Ama her şeye rağmen bu risk faktörlerinin çoğu önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bu problemin üstesinden gelinmesi muazzam sosyal ve iktisadi fayda sağlar" dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...