Mide koruyucu kullananlar dikkat! Covid-19’a yakalanma riskini yükseltiyor

Düzenleyen:
Mide koruyucu kullananlar dikkat! Covid-19’a yakalanma riskini yükseltiyor

SAĞLIK Haberleri

Pandemi süresince artan hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikâyetlerde bilinçsizce kullanılan mide koruyucu ilaçların bağırsaklarda enfeksiyon riskini artırarak koronavirüsün daha ağır seyretmesine yol açabileceği bildirildi.

American Journal of Gastroenterology dergisinde yayımlanan bir raporda sabah akşam çift doz mide koruyucu alanlarda, tek doz mide koruyucu alanlara göre, Covid-19'a yakalanma riskinin daha yüksek olduğunun vurgulandığını söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral "Proton pompası inhibitörleri ile tedavi edilen hastaların Covid-19 ile enfekte olma riskinin daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle mide koruyucuların gerekmedikçe kullanılmaması öneriliyor. Korona dönemlerinde famotidin içerikli ilacın daha yararlı olacağı vurgulanıyor" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...