Ruh sağlığını da koronadan koruyalım

Düzenleyen:
Ruh sağlığını da koronadan koruyalım

SAĞLIK Haberleri

Karantina tedbirlerinin daha çok yaşlıların üzerinde yoğunlaşmasının kafalarda “Acaba ölecek miyim, sakat mı kalacağım, benimle kimse ilgilenmeyecek mi ya da çocuklarıma ve torunlarıma yük mü olacağım?” şeklindeki soruların yoğunlaşmasına sebep olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, “Pandemi tedbirleriyle birlikte ileri yaştaki kişilerde kaygı ve korku düzeyi arttı.

Onları rahatlatmak için yalnız olmadıklarını hissettirin. Çünkü yaşlılarda yalnızlık sonucunda bellek problemleri ve uyku düzensizlikleri ortaya çıkabilir. Kendilerine bu süreçte yük olmadıklarını ve ne kadar önemli olduklarını hatırlatmakta fayda var’” dedi. Ünsalver, yaşlılardaki virüs ve gelecek korkusunu azaltmak için yapılabilecekleri sıraladı.
¥ Günde birkaç defa arayarak sesinizi onlara duyurun.
¥ Onlar istemeden hızlıca hareket ederek ihtiyaçlarını temin edin. 
¥ Akıllı telefon, tablet gibi araçları kullanabilen yaşlıların cihazlarına hoşuna gidebilecek ve izleyebilecekleri diziler, filmler, belgeseller yükleyin. 
¥ Bazılarının görme problemi olabilir. Onlar için sesli kitap uygulamalardan faydalanın.
¥ Virüsle ilgili daha az sayıda haber dinlemelerini sağlayın. 
¥ Ev içinde hareketliliği sağlamak için eşyaların düzenlenmesi ve yerleştirilmesi konusunda teşvik edin.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...