Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ ekibi, Wuhan'da bir hayvan hastalıkları merkezini ziyaret etti

Düzenleyen:
DSÖ ekibi, Wuhan'da bir hayvan hastalıkları merkezini ziyaret etti

SAĞLIK Haberleri

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak üzere Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Wuhan'da bir hayvan hastalıkları merkezini ziyaret etti.

Korona virüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak için, Çin Hubei eyaletine bağlı olan Wuhan kentine 14 Ocak’ta gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ekip dün Hubei Hastalık Kontrol ve Önlem Merkezi’ni ziyaret ettiği ardından bugün Wuhan'da bir hayvan hastalıkları merkezine geldi.
Ziyaret sırasında açıklama yapan DSÖ ekibi üyesi Peter Daszak, “Mükemmel tesisler, toplantılar gayet bilgilendiriciydi” ifadesini kullanarak Hubei eyaletindeki hayvancılık, hayvan sağlığından sorumlu personel ile derin ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve
bazı laboratuvarları da gezdiklerini vurguladı. Daha önce gerçekleştirilen ziyaretler sırasında maske takan ve günlük kıyafet tercih eden DSÖ ekibi, bu kez hayvan hastalıkları merkezi bölümlerini incelerken ise tam koruyucu giysiler giymeleri dikkat çekti.
DSÖ Covid-19 Teknik Lideri Maria Van Kerkhove, ziyaret etmeyi planladıkları Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün virüsün kökenleri hakkında en önemli bilgi kaynaklarından biri olduğunu söyledi. DSÖ OHAL Şefi Dr. Michael Ryan, daha fazla veri elde edebilmek için çabalamaya devam edeceklerini ve salgının nasıl başladığına dair bilgisi olan herkesin DSÖ ile paylaşması gerektiğini altını çizdi.
Öte yandan DSÖ ekibi, 29 Ocak’ta ilk korona virüs hastalarının tedavi edildiği Hubei Entegre Geleneksel Çin ve Batı Tıbbı Hastanesini’nin ardından 30 Ocak’ta Jinyintan Hastanesini ziyaret etmişti. DSÖ ekibi, Wuhan'daki en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı olan Baishazhou Pazarında incelemeler gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...