Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Virüs geçiyor, yorgunluğu kalıyor

Virüs geçiyor, yorgunluğu kalıyor

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsü atlatanların üçte biri, hâlsizlik ve yorgunluklarının devam ettiği şikâyetiyle hastanelere başvuruyor. Özellikle stresli ve yoğun tempoyla çalışan kişilerde sorun daha belirginleşiyor.

Neşra Durmaz ANKARA

En küçük fiziksel ya da zihinsel aktivitelerden sonra bile semptomların kötüleşmesi mümkün. Aktivite düzeyinin, kişiden kişiye değişebileceğini hatırlatan uzmanlar; depresyon, stres ve anksiyete halinde "mutlaka doktora gidin" diyor. Sık sık baş dönmesi, bulanık ya da siyah-beyaz noktalar görme ile kalp ritminde bozulmalarda, vakit kaybetmeden kardiyolog ve nöroloğa başvurmak önemli. Bu hastalarda uykuya dalamama, sürekli uyku hâli, huzursuz bacak sendromu ve kas spazmları görülebiliyor. Uzmanlar, kronik yorgunluklarda hastalara uyku ve beslenmeyi düzenleme, vitamin düzeylerine baktırma ve hastanın durumuna göre masaj, nefes alma veya gevşeme egzersizleri gibi tamamlayıcı tedaviler öneriyor.     

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...