Uzmanından 'florür' iddialarına cevap: Çocuğun zekasını etkilemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uzmanından 'florür' iddialarına cevap: Çocuğun zekasını etkilemiyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sosyal medyada yayılan diş macunlarında bulunan florürün, ‘çocuklarda zekâ geriliğine yol açtığı’ ile ilgili bilimsel verilere dayanmayan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Özge Bektaş, “Diş çürüklerini önlemek için kullanılan ürünler, toksik dozda florür içermez. Diş hekimleri tarafından doğru zamanda, doğru yöntemle, doğru konsantrasyon ve miktarda kullanıldıkları sürece güvenlidir” dedi.

Başta diş macunu olmak üzere pek çok üründe bulunan florürün diş çürüğüne karşı etkisinin ispat edildiğini ve çocuk diş sağlığı bakımından son derece güvenli olduğunu ifade eden Bektaş, “Özellikle üç yaş altı çocuklarda görülen erken çocukluk çağı çürüğünün önlenmesi ve çocuğun diş enfeksiyonu yüzünden problem yaşamaması için florürün koruyucu etkisinden faydalanmak şart” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...