Koronavirüs gençlerde daha sık görülüyor

Koronavirüs gençlerde daha sık görülüyor

SAĞLIK Haberleri

Aşının hastalığın seyri üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başladı. Hastanelere başvuran Covid-19 pozitif hastalarda aşı olanların akciğer tutulumlarının, olmayanlara göre çok daha hafif şekilde ortaya çıktığı ya da hiç olmadığı bildirildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Aşının yoğun bakıma yatan hasta popülasyonunda da değişikliğe yol açtığını beliren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya "Aşıdan dolayı yaşlılarda hastalık görülme oranı azaldı ve hastalık genç nüfusa kaydı" dedi.
65 yaş üstü ağır hasta sayısının oldukça azaldığını belirten Prof. Dr. Özkaya "Devletimizin uyguladığı aşı politikaları sayesinde yaşlıları aşılanmaya başladığı için onlarda ciddi anlamda hastalık görülme oranı azaldı ancak tedbirsizlikler yüzünden gençlerde rakamlar arttı. Bundan sonra 60 yaş altındakileri de aşılamak gerekiyor. Hasta kriterimizi değiştiren tek durum aşı oldu" diye konuştu.
Hastaneye yatan hastalarda aşının etkisini gördüklerini belirten Prof. Dr. Özkaya “Servisimizde yatan 50 yaşındaki çiftimizden biri sağlıkçı ve aşı olmuş. Diğeri olmamış. Her ikisi de pozitif olmasına rağmen aşı olan hastamızın akciğerlerinde hiçbir lezyon yok. Yine aynı yaştaki eşi aşı yapılmadığı için akciğerlerinde Covid-19 lezyonlarıyla uğraşıyoruz. Aile içi bulaşlarda yaşlı anne baba daha hafif geçirirken genç çocukları daha ağır tablolarla karşımıza çıkıyor” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...