Az su içenin dişi kolay çürüyor

Az su içenin dişi kolay çürüyor

SAĞLIK Haberleri

Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, az su içmenin dişler üzerindeki zararlarını anlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Az su içen kişilerde diş hastalıklarının arttığını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir “Günlük tüketilen su miktarı azaldığı zaman ağızdaki tükürük miktarı da azalıyor ve ağız daha asidik hâle gelebiliyor. Dolayısıyla asitli ortamda dişlerin dış koruyucu tabakası yıpranıyor ve daha yumuşak hâle geliyor. Böylece dişler daha kolay çürüyor. Özellikle koronavirüs sebebiyle diş hekimlerine başvurunun azaldığı bu dönemde günde en az 2 litre tüketmek gerekir” dedi. Prof. Dr. Tunçdemir, çürükleri önlemenin önemli bir yolunun da dişlerin ön yüzeyleriyle birlikte arka yüzeylerinin de fırçalanması ve ek olarak diş ipi kullanılması olduğunu söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...