Covid-19 inme ve bunama riskini artırıyor

Covid-19 inme ve bunama  riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada Covid-19 teşhisi konan kişilerin ilk 6 ay içinde depresyon, demans, psikoz ve felç geçirme ihtimalinin normal popülasyondan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu oran diğer solunum yolu enfeksiyonlarından yüzde 16 ve gripten iyileşen insanlardan yüzde 44 daha fazla. İngiliz araştırmacıların ABD’deki yarım milyon hastanın tıbbi kayıtlarını inceleyerek yaptıkları araştırmaya göre Covid enfeksiyonu geçirenlerin üçte biri, psikolojik veya nörolojik bir durum geliştiriyor. Bu risk hastanede ve yoğun bakımda yatanlarda daha yüksek. Araştırmacılar bu durumun hem stresin etkilerine hem de virüsün beyne doğrudan etki etmesine bağlı olduğunu bildiriyorlar. Ağır Covid-19 enfeksiyonu geçirenlerde en sık görülen durumlar geçi beyin kanaması, inme, Parkinson, Guillain-Barré sendromu, demans, psikoz, duygu durum bozuklukları ve anksiyete bozuklukları şeklinde sıralanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...