Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vietnam'da keşfedildi! İngiliz ve Hindistan varyantının karışı yeni varyant

Düzenleyen:
Vietnam'da keşfedildi! İngiliz ve Hindistan varyantının karışı yeni varyant

SAĞLIK Haberleri

Vietnam Sağlık Bakanı, yaptığı açıklamada ülkelerinde İngiliz ve Hindistan varyantının birleşimi olan bir varyant tespit ettiklerini söyledi.

Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, yaptığı açıklamada “Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik” ifadelerini kullanırken yeni varyantı yakın zamanda dünyaya duyuracağı bildirildi.

İNGİLİZ VE HİNDİSTAN VARYANTLARININ KARIŞIMI

Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken, “Daha spesifik olarak söylersem, tespit edilen varyant İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı” dedi.

VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ YENİ VARYANT

Ülkesinde “Sert’ önlemler uygulandığını belirten Long, Vietnam’daki vaka sayılarındaki artışın yeni tespit edilen varyant sebebiyle meydana geldiğine inandığını aktardı.

DAHA HIZLI BULAŞIYOR, ÇOK HIZLI ÇOĞALIYOR

Bakan Long, tespit edilen varyantın daha bulaşıcı olduğunu belirtirken, yapılan laboratuvar testlerinde virüsün çok hızlı bir şekilde çoğaldığının tespit edildiğini söyledi.

 

2020 yılının büyük bir bölümünde koronavirüsü başarıyla kontrol altına aldıktan sonra Vietnam’da, son dönemde virüsün yayılma hızı gittikçe artıyor.

Nisan sonundan bu yana ülkedeki 63 şehrin 31'inde yaklaşık 3 bin 600 vaka kaydedilirken bu sayının, pandeminin başından 1 Nisan’a kadar kaydedilen 2 bin 617’nin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...