Kalp kırıklığı, kalp krizine benziyor

Kalp kırıklığı, kalp krizine benziyor

SAĞLIK Haberleri

Alman bilim insanları, duygusal çöküşlerin yol açtığı kırık kalp sendromu ile kalp krizi arasındaki benzerliği ortaya çıkardı.

Kalp kırıklığı da hayati tehlike oluşturacak belirtiler veriyor. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Hannover Tıp Fakültesi'nden bilim insanları, kalp krizi şüphesiyle hastaneye gelen hastaların yaklaşık yüzde 2.5'nin, kırık kalp sendromundan muzdarip olduğunu açıkladı. Her iki durumda da hastaların göğüs ağrısı, nefes darlığı çektiği ve hastaların elektrokardiyografilerinin (EKG) aynı sonuçları gösterdiği açıklandı. Bu nedenle acil servis doktorlarının iki hastalığı ayırt etmekte zorluk çektiklerine dikkat çekildi. Kriz riski, yüzde 70'lik oranla erkeklerde daha yaygınken, kırık kalp sendromunun yüzde 90 oranında kadınlarda ortaya çıktığı belirtiliyor. Kırıp kalp sendromu şimdiye kadar ancak anjiyo ile teşhis edilebiliyordu. Araştırmacılar, sendromu artık RNA analizi sayesinde ortaya çıkarıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...