Sağlık için 12 bin genç harekete geçti

Düzenleyen:
Sağlık için 12 bin genç harekete geçti

SAĞLIK Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” projesi tamamlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dört yıl süren proje kapsamında 12 bin 185 gence eğitim verildi. 13 ilde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen farklı okullar her ay ziyaret edildi. Türkiye Diyabet Vakfı diyetisyeni tarafından lise birinci sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme, obezite ve diyabetle ilgili bilgiler verildi ve ilk-son test uygulanarak eğitime katılan öğrencilerin bilgileri ölçüldü. Proje sonunda eğitime katılan çocukların kahvaltı alışkanlığı yüzde 41’den yüzde 70’e, yeterli su tüketimi yüzde 35’ten yüzde 59’a, her gün egzersiz yapma alışkanlığı yüzde 15’ten yüzde 37’ye çıktı. Her gün şekerli ve ambalajlı gıda tüketenlerin oranı ise yüzde 42’den yüzde 17’ye düştü. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...