Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşı değil, Covid-19 kısırlığa sebep olabilir

Düzenleyen:
Aşı değil, Covid-19 kısırlığa sebep olabilir

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs aşısının kısırlığa sebep olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirten Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Tam tersine, Covid-19 enfeksiyonu sırasında oluşabilecek testis iltihabı sonrasında kısırlık meydana gelebilir" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid-19 aşılarıyla ilgili çıkan olumsuz haberler, özellikle de sosyal medyada yayılan dedikodular yüzünden çoğu kişi aşı olmaktan korkuyor ve kaçıyor. Aşı ile ilgili olumsuz efsanelere inanmanın yoğun bakım ya da ölümle sonuçlanabileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Covid-19 aşısı olduktan sonra bazıları kalp krizi geçirdiğini, bazıları tansiyon değerlerinin bozulduğunu, kimileri de Covid-19 pozitif olduğunu iddia ediyor. Sosyal medyada yayılan bu haberlerin doğruyu yansıtmıyor. Aşıdan sonra tansiyon ya da şeker hastası olmazsınız. Kalp krizi gibi bir risk de yok denecek kadar az. Alerjik tepki olabilir ama bu tolere edilebilecek düzeydedir. Aşının kısırlığa sebep olacağı iddiaları da gerçeği yansıtmaz. Tam tersine, Covid-19 enfeksiyonu sırasında oluşabilecek testis iltihabı sonrasında kısırlık meydana gelebilir” uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...