Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor

Düzenleyen:
Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor

SAĞLIK Haberleri

Pandemi döneminde hamilelik yaşayanların en büyük korkusunun Covid-19 virüsünün anne karnındaki bebeği olumsuz etkilemesi olduğunu söyleyen Acıbadem Altunizade Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Salih Yılmaz “Anne karnındaki bebeğe virüs geçmez” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Genel tedbirlere uyan anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik geçirdiklerini ve normal doğum yaptıklarını hatırlatan Dr. Yılmaz “Covid pozitif gebeler hastalığı çoğunlukla hafif semptomlarla atlatıyor. Eğer anne yoğun bakımdaysa veya genel durumu kötüyse acilen sezaryen doğum uygulanabilir fakat genel durumu iyiyse sezaryen doğum uygulanmasına gerek yok, normal doğum yapılabilir” diye konuştu. 

ANTİKORLAR BEBEĞE GEÇİYOR
Koronavirüs sonrası oluşan hastalığa karşı koruyucu antikorların bebeğe geçtiğini ifade eden Dr. Yılmaz “Annede olan antikorlardan immünglobulin G (IgG) dediğimiz antikorlar plasentadan bebeğe geçebilir. Bu antikorlar hastalığı geçirdikten sonra oluşan koruyucu antikorlardır. Yine aynı şekilde aşı sonrasında da IgG tipinde antikorlar oluşur ve bebeğe geçebilir. Hastalığın aktif döneminde oluşan IgM tipindeki antikorlar ise plasentadan bebeğe geçemez” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...