Vegan beslenen çocuklar daha kısa, kemikleri daha zayıf

Düzenleyen:
Vegan beslenen çocuklar daha kısa, kemikleri daha zayıf

SAĞLIK Haberleri

Farklı beslenme tarzlarına sahip 187 çocuk üzerinde yapılan araştırma sonucunda vegan beslenen çocukların daha kısa, kemiklerinin de daha zayıf olduğu belirlendi.

HABER MERKEZİ

Polonya’da 5 ila 10 yaşlarındaki sağlıklı 187 çocuk üzerinde araştırma yapıldı. Bu çocukların 63’ü vejetaryen (etyemez), 52’si vegandı (etin yanı sıra hiçbir hayvani ürün yemeyen). Çocuklardan 72’si ise her türlü besini yiyordu. Araştırmada etin yanı sıra süt, yumurta hatta bal bile yemeyen vegan çocuklar diğerlerinden ortalama üç santim kısa çıktı. Bunların kemiklerinin de daha zayıf olduğu, kemiklerinde mineral muhtevasının az olduğu belirlendi.

B12 EKSİKLİĞİ 3 KAT FAZLA

Araştırmaya göre, vegan çocuklarda her türlü besini yiyenlere göre B12 vitamini eksikliği de üç kat fazla. Araştırmacılardan Profesör Mary Fewtrell, “Vegan çocukların düşük kemik kütlesine sahip olduğunu tespit ettik. Bu durum, çocukların kemiğe özgü besin gereksinimlerinin daha yüksek olduğu ergenliğe zayıf kemiklerle girecekleri anlamına geliyor. Gelecekte osteoporoz ve kırık riskini azaltmak amacıyla çocuklarda kemik sağlığının en üst düzeye çıkarılmasını öneriyoruz” dedi.

Araştırmanın veganlar için tek iyi tarafı, kolesterollerinin ve vücut yağ oranlarının daha düşük olması.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...