Gebelikte iki kişilik yemeyin!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gebelikte iki kişilik yemeyin!

SAĞLIK Haberleri  /  İHA

Gebelikte alınan fazla kiloların anne ve bebek sağlığı açısından ciddi riskler doğurduğunu söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Hatice Korkmaz "Fazla kilolar, gebelik tansiyonu ve gebelik şekerini olumsuz etkilediği gibi, erken doğum, iri bebek ve bebekte ani ölüm riskini arttırır" dedi.

Gebelikte beslenmenin diğer dönemlerden çok daha önemli olduğunu söyleyen Opr. Dr. Korkmaz "Anne karnındaki bebeğin beslenmesi için, kadınlar daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Ancak bu, eskilerin tavsiyesine uyarak anne adayı iki kişilik yemek yiyecek anlamına gelmemelidir. Unutulmamalıdır ki fazla beslenme hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir" ifadesini kullandı. Uygun kilodayken gebe kalan sağlıklı bir anne adayının doğru beslenmeyle gebeliğin sonunda yaklaşık 9 ile 12 kilo civarında kilo alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...