Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin aşı başarısı: Dünya rekorunu kırdık!

Düzenleyen:
Türkiye'nin aşı başarısı: Dünya rekorunu kırdık!

SAĞLIK Haberleri

Bakan Koca, aşılamada Türkiye'de dün, her 1 milyon kişide günlük sayısına göre, dünyadaki en yüksek rakama ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Koronavirüsle mücadelede Türkiye, oldukça başarılı bir süreç yürütüyor. Tedbir uygulamalarının yanı sıra aşı temini ve toplum bilincinin sağlanmasında da önemli başarılara imza atan Türkiye, aşıda  her 1 milyon kişide günlük sayısına göre, dünyadaki en yüksek rakama ulaştı.

"DAHA DA İYİ BİR SONUÇ BEKLEYİN"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünkü en iyi performans Türkiye'nin. Dün, her 1 milyon kişide günlük aşılama sayısına göre, dünyadaki en yüksek aşılama sayısına ulaştık. 47 bin kişilik aşı ordumuzdan bugün daha da iyi bir sonuç bekleyin." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin aşı başarısı: Dünya rekorunu kırdık!

AŞIDA YAŞ HADDİ 35'E DÜŞÜRÜLDÜ

Son olarak bugün 35 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar için randevu sistemi aktif hale geldi. Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya ALO 182 hattı üzerinden randevularını alarak aşılarını olabiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre artık vatandaşlar aynı gün içerisinde randevusunu alıp aşısını olabiliyor. 

"1.5 MİLYONUNCU DOZ AŞI UYGULANDI"
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün 1,5 Milyonuncu doz aşı, saat 21.43’te uygulandı. Aşı ordumuz, 2 saat 17 dakika içinde 82 Bin 232 doz aşı daha yaptı. Böylece son 24 saat içinde 1 Milyon 582 Bin 232 doza ulaştık. 24.00 itibariyle yeni günün mesaisi başladı. İçiniz rahat uyuyun. Hayırlı geceler” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...