Hemofili hastası hangi yaşta hangi problemleri yaşıyor?

Düzenleyen:
Hemofili hastası hangi yaşta hangi problemleri yaşıyor?

SAĞLIK Haberleri

Hemofili hastalarının tıbbi tedavilerinin yanında sosyal ihtiyaçlarını da ortaya koymak amacıyla Türkiye çapında yapılan bir araştırma, hemofili hastalarının her yaşta farklı problemlerle karşı karşıya kaldığını gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kanın pıhtılaşmaması ile ortaya çıkan bir kanama bozukluğu olan hemofili hastalarını hayatın içinde tutmak için Novo Nordisk tarafından başlatılan “Dünden Yarına Hemofilinin Yanında” projesinin ilk adımı olan araştırmaya göre 0-1 yaş arasında teşhiste gecikmeler ve bebeğin tedaviye uyumu en önemli problemler olarak ön plana çıkıyor. 1-5 yaş arasında ailenin aşırı koruyucu yaklaşımı çocuğun hastalığa uyumunu zorlaştırıyor. 6-12 yaş grubunda ise okul ve arkadaş çevresinde yaşanacak problemler, hemofilili çocuğun sosyal ve ruhsal gelişimini olumsuz etkiliyor. 12-18 yaş arasındaki hemofilili gençler ergenlik dönemi problemlerine ek olarak hayatın kontrolü ile birlikte tedaviyi de kendi kontrolleri altına almak istiyorlar. 19-24 yaş grubunda okul ve meslek seçimi problemleri, 25-35 ve 35 üstü yaş grubunda ise meslekte başarı ve tutunma, kalıcı eklem hasarları, ağrılar, beklenmedik kanamalarla baş etme en önemli sıkıntılar olarak ortaya çıkıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...