Bir ülkeye daha sıçradı: Rusya'da Delta Plus kabusu

Düzenleyen:
Bir ülkeye daha sıçradı: Rusya'da Delta Plus kabusu

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün yeni mutasyonu Delta Plus Rusya'ya da sıçradı. Ülkenin Halk Sağlığı Denetim Ajansı'ndan yapılan açıklamada 1 kişide bu virüsün görüldüğü bildirildi.

İlk olarak Hindistan'da görülen ve Covid-19'un yeni mutasyonu olan Delta Plus, Rusya'da da görüldü. Rusya Halk Sağlığı Denetim Ajansı Başkanı, Delta Plus virüsünün bir kişide görüldüğünü duyurdu.

İLK OLARAK HİNDİSTAN'A GÖRÜLMÜŞTÜ
Rusya
'da Covid-19’un Hindistan'da ortaya çıkan Delta mutasyonunun kendi içinde mutasyona uğrayarak Delta Plus adını alan yeni mutasyonu tespit edildi. Rusya Halk Sağlığı Denetim Ajansı (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova yaptığı açıklamada, "Rusya'da geçtiğimiz hafta görülen vaka konusunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Tüm verileri çok dikkatli bir şekilde inceledik. Delta Plus varyantı bilgisi doğrulandı. Vaka hafif formda ve her şey yolunda gidiyor" ifadelerini kullandı. 

RUSYA'DA İLK VAKA
Popova’nın açıklaması ile Rusya’daki ilk Delta Plus vakası doğrulanmış oldu.
Halka uyarılarda bulunan Popova, yeni korona virüs mutasyonlarının kitlesel olarak yayılması karşısında kitlesel bağışıklığın günümüzde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ülkede korona virüs ile mücadele konusunda alınan önlemler ve aşılama süreçleriyle ilgili bilgiler aktardı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...