Geğirmek deyip geçmeyin, hayati önemi var!

Düzenleyen:
Geğirmek deyip geçmeyin, hayati önemi var!

SAĞLIK Haberleri

Geğirmek ayıp karşılanır ve insanlar arasında kaba bir davranış olarak görülür. Ama aslında geğirmenin önemli bir biyolojik fonksiyonu var.

Toplumumuzda ayıp olarak kabul edilen geğirmenin hayati bir önemi odluğu ortaya çıktı. İnsanlar geğirerek sindirim sisteminin üst kısmında sıkışan gazı dışarı atıyor.

BAZI HASTALIKLAR GEĞİREMEMEKTEN

Geğirememek muazzam acı ve strese yol açıyor. Öyle ki bu durum, iki yıl önceye kadar tıbbi bir durum olarak tanımlanıyordu. Geğirememenin tıbbi adı da retrograd krikofaringeus fonksiyon bozukluğu ya da abelchia. Buna maruz kalanlar, yemekten sonra kendilerini aşırı doymuş hissediyor ve rahatsızlık çekiyor. Bunlardan biri de İngiltere’de yaşayan ve doğduğundan beri geğiremeyen Jack Brody (20). Jack, yemeklerden sonra parmağını boğazına sokarak sıkışmış gazı boşaltıyor. Londra’da kulak burun boğaz doktoru Yakubu Karagama, bazı hastalarının geğirememek ve şiddetli karın ağrısı sebebiyle insan içine çıkmaktan kaçındığını hatta intiharı bile düşünenler olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...