Çok televizyon izleyen çok horluyor

Düzenleyen:
Çok televizyon izleyen çok horluyor

SAĞLIK Haberleri

Bir araştırmaya göre, günde dört saatten fazla televizyon karşısında oturmak, uykuda solunum durması anlamına gelen obstrüktif uyku apnesi ve buna bağlı horlama riskini yüzde 78 oranında artırıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

10-18 yıl boyunca yaklaşık 138.000 kişinin sağlık ve fiziksel aktivite düzeylerini izleyen Harvard Tıp Okulundan araştırmacılar, hareketsizliğin uyku apnesi riskini artırdığını ortaya çıkardı. Çalışmada haftada üç saatlik koşuya eşdeğer miktarda egzersiz yapanların, haftada iki saat yürüyüşe eş değer miktarda egzersiz yapanlara göre uyku apnesi meydana gelme ihtimalinin yüzde 54 daha az olduğu görüldü. Araştırmacılar, ofis işleri gibi tüm günü oturarak geçiren kişilerin, boş zamanlarında daha fazla egzersiz yaparak bunu telafi etmelerini tavsiye etti. Uzmanlar tedavi edilmeyen uyku apnesinin kanser, glokom, kalp krizi, yüksek tansiyon, felç, tip 2 diyabet ve bilişsel ve davranışsal bozukluklar riskini artırabileceğine işaret ediyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...