Şehirde vaka sayıları arttı, validen uyarı geldi

Düzenleyen:
Şehirde vaka sayıları arttı, validen uyarı geldi

SAĞLIK Haberleri

Diyarbakır Valisi, aşı yapma oranlarının düşük olduğu ve vaka sayılarının yükselmeye başladığı Diyarbakır'ı salgın ile mücadele için asi yaptırmaları konusunda uyardı.

Koronavirüsle mücadelede en etkili çözüm aşı yaptırmak. Bu doğrultuda yetkililer vatandaşları bilinçlerdirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Aşı yapılma oranlarının düşük olduğu illerde deltayla beraber vaka oranları ciddi anlamda artmış durumda. Bu illerden biri olan Diyarbakır'da vaka artışları sebebiyle zor günler geçiriyor. Bu dooğrultuda uyarıda bulunan Diyarbakır Valisi, halkı aşı yapmaya davet etti.

"BAŞKA YOLU YOK, AŞIYLA AŞACAĞIZ"
Vali Karaloğlu tarafından ‘Başka yolu yok, aşıyla aşacağız’ başlığıyla başlatılan kampanyada pandemiyle mücadelede aşının önemine dikkat çekilirken, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak şunları söyledi:
“Kıymetli Diyarbakırlı hemşehrilerim bilim insanlarının da söylediği gibi aşı, koronavirüse karşı tek etkili çözüm… Lütfen hem kendimiz hem sevdiklerimiz için aşımızı olalım. Başka yolu yok. Aşıyla aşacağız.”
Virüse karşı toplumsal bağışıklığın kazanılması için yüzde 70 aşı oranı aranırken, Diyarbakır’da birinci dozda oran yüzde 43,8 birinci ve ikinci doz beraber oran ise yüzde 22,21 seviyesinde.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...