Çiçek hastalığı sebebiyle 4 köy ve 8 mahalle karantinada

Düzenleyen:
Çiçek hastalığı sebebiyle 4 köy ve 8 mahalle karantinada

SAĞLIK Haberleri

Kütahya’nın küçükbaş koyun ve keçilerde çiçek hastalığı görüldü. Bunun üzerine hastalığın görüldüğü 4 köy ve 8 mahalle karantinaya alındı.

Kütahya'da halk çiçek hastalığı ile mücadele ediyor. 4 köy ve 8 mahallede küçükbaş koyun ve keçilerde çiçek hastalığının görülmesi üzerine karantina uygulamaları başlatıldı.

HAYVANLARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI YASAKLANDI
Simav ilçesine bağlı Küplüce köyünde koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı nedeniyle Pazarlar ilçesinde 4 köye ve 8 mahalleye hayvan giriş ve çıkış yasağı uygulanıyor.
Pazarlar Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Simav İlçesi Küplüce köyünde koyun-keçi çiçek hastalığı nedeniyle Pazarlar ilçe merkezi, Örey köyü, Orhanlar köyü, Yenice köyü, Akşinik köyü ve Yakuplar Mahallesi karantina altına alınmıştır. 30 Temmuz 2021 Cuma gününden itibaren karantina altında olan köylere ve mahallelere küçükbaş hayvan girişi, çıkışı ve hayvanların merada otlatılması kinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Alım satım yapanlar hakkında idari cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...