'BioNTech aşıları Delta varyantına karşı yüzde 42 etkili'

Düzenleyen:
'BioNTech aşıları Delta varyantına karşı yüzde 42 etkili'

SAĞLIK Haberleri

ABD’de yapılan bir araştırmada, mRNA aşılarının, özellikle de Pfizer/BioNTech aşılarının koronavirüsün Delta varyantına karşı fazla etkili olmadığı ortaya çıktı.

Temmuz ayında yapılan Mayo Klinik Sağlık Sistemi araştırmasında BioNTech aşılarının Delta’ya karşı koruyuculuğu sadece yüzde 42 çıktı. Temmuzda ABD’de Delta varyantı hakimdi.

MODERNA YÜZDE 76 ETKİLİ

Başkan Joe Biden yönetiminden bir yetkili, bu bulgu üzerine, “Eğer bu alarm zili değilse, ne alarm zilidir?” diye sordu. Delta varyantından önce enfeksiyona karşı genel koruyuculuk BioNTech’te yüzde 76, Moderna’da yüzde 86’ydı. İlk olarak Hindistan’da görülen ve akabinde tüm dünyaya yayılan Delta varyantında Moderna’nın koruyuculuğu ise yüzde 76. Amerikan ilaç devi Pfizer, Alman BioNTech firmasıyla birlikte bu varyanta özel aşı geliştireceklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...