Artık dikiş yok, yapıştırıcı var

Artık dikiş yok, yapıştırıcı var

SAĞLIK Haberleri

Şimdiye kadar beyin ameliyatları ve benzeri birkaç önemli ameliyatta kullanılan fibrin doku yapıştırıcı artık kozmetikte de kullanılıyor.

Şimdiye kadar beyin ameliyatları ve benzeri birkaç önemli ameliyatta kullanılan fibrin doku yapıştırıcı artık kozmetikte de kullanılıyor. Bazı merkezlerde göz kapağı ameliyatlarında dikiş kullanılmamaya başlandı. İngiltere'deki A amp;E kurumu artık göz kapağı ameliyatlarında yarayı dikmiyor, fibrin yapıştırıcıyla yapıştırıyor. Bu şekilde yaraların iyileşme süresi dikişe göre inanılmaz derecede kısalıyor. Kozmetikte fibrin yapıştırıcı kullanımının öncüsü olan estetik cerrahi uzmanı Dr. Julian De Silva, fibrin yapıştırıcının nöroşirurjide yıllardır kullanıldığını, çok pahalı bir ilaç olduğu için ancak zaruri hallerde buna başvurulduğunu ifade etti. De Silva, "Siz beyin gibi hassas bir organda dikiş kullanamazsınız. Bu yüzden fibrin yapıştırıcı çok işe yarar" dedi. Yapıştırıcı gözde, dalak ve karaciğer travmalarında da kullanılmıştı. 1940'lardan beri ameliyatlarda kullanılan fibrin yapıştırıcı ilk kez kozmetikte kullanıldı. Göz kapağı ameliyatları tüm estetik ameliyatlarda en çok görülen ikinci ameliyat. De Silva, göz kapağı ameliyatlarında normalde 15 dikiş atılmasının gerektiğini, şimdi sadece özel proteinler içeren yapıştırıcı kullandıklarını ifade etti. İyileşme süresi de altı haftadan sadece bir haftaya indi.
nbsp;
EMİN ARVAS

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...