Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Tıp Onur Ödülü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Tıp Onur Ödülü

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 62’nci yılında, Tıp Onur Ödülü’nün sahibi, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci oldu.

Prof. Dr. Şahin ve Dr. Türeci, milyonlarca kişinin hastalanmasına ve ölümüne sebep olan SARS-COV-2’ye karşı, bir yıldan daha kısa sürede etkili bir aşı geliştirerek tıp tarihinde kayda değer bir başarıya imza atmaları nedeniyle Tıp Onur Ödülü’ne layık görüldüler.

Bilimsel çalışmalarının yoğunluğu sebebiyle İstanbul’a gelemeyen Prof. Dr. Şahin ve Dr. Özlem Türeci, ödüllerini geçtiğimiz günlerde Almanya’da Bülent Eczacıbaşı ile Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Dalkara’nın elinden aldı. Şahin ve Türeci çifti, gönderdikleri videolu mesajla ödülden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı 2021 Tıp Bilim Ödülü ise, immünoloji alanında birçok önemli buluşun sahibi bir bilim insanı olan ve Swiss Institute of Allergy and Asthma Research’de 2003 yılından beri İmmün Regülasyon Bölüm Başkanı olarak çalışan Prof. Dr. Mübeccel Akdiş’e verilirken, Tıp Teşvik Ödülü’nü Prof. Dr. Elif Çadırcı, Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nü Doç. Dr. Özgür Kütük, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’nü de Bengisu Karaköse kazandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...