Aşısız hamilelerin bebekleri de tehlikede

Aşısız hamilelerin bebekleri de tehlikede

SAĞLIK Haberleri

"Virüs yüzünden akciğer tutulumu ve nefes darlığı çeken gebelerimiz var" diyen doktor Esercan "Anne ve bebek ölümleri yaşanıyor, aşı olun" şeklinde konuştu.

Türkiye'de geçen yıl toplam doğurganlık hızının 3,71 çocuk ile en yüksek olduğu Şanlıurfa'da, her yıl 60 bini aşkın bebek dünyaya geliyor. Covid-19 aşılama oranında ise son sırada yer alan kentte, çok sayıda hamile aşı yaptırmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alev Esercan, "Covid-19 yüzünden hem gebeler hem de bebekleri büyük risk altında. Giderek hasta sayımız ve hastaneye yatışlarımız artıyor. Özellikle anne adaylarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gebelikte bazı aşılar yapılabiliyor. Covid-19 aşısı da artık, 3 aydan sonra uygulanabilir. Bu aşıyı yaptıktan sonra tabii ki Covid-19 hastalığını geçirme ihtimaliniz var fakat daha hafif atlatacaksınız. Aşı yaptırmayan gebeler ve bebekleri büyük risk altında. Aşısız gebelerimiz, Covid-19 olduğunuzda yoğun bakıma yatma riskiniz, akciğerlerinizde zatürre dediğimiz tutulumun olması artacaktır. Gebelik sebebiyle bağışıklık sistemi zayıf olacağı için hem anne hem de bebek kayıpları yaşanabiliyor. Bu gibi riskleri en aza indirmek için aşı olun" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...