DSÖ açıkladı: Vaka sayılarında büyük düşüş yaşanıyor

DSÖ açıkladı: Vaka sayılarında büyük düşüş yaşanıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yayımladığı haftalık raporda geçtiğimiz hafta, korona virüs vakalarında iki aydan sonra ilk büyük düşüsün tespit edildiği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından haftalık yayımlanan korona virüs raporunda geçtiğimiz hafta 4 milyon korona virüs vakası kaydedildiği ortaya koyuldu. İki ayda haftalık yaklaşık 4,4 milyon yeni vakanın olduğunu belirten DSÖ, her bölgenin bir önceki haftaya kıyasla Covid-19 vakalarında bir düşüş gerçekleştirdiğini vurguladı. DSÖ, iki aydan fazla süredir yeni enfeksiyon sayısındaki ilk büyük düşüşün görüldüğünü aktardı.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ GÜNEYDOĞU ASYA’DA

Dünya genelinde can kayıplarının da haftalık 62 bin seviyelerine gerilediğini belirten DSÖ, en büyük düşüsün Güneydoğu Asya'da görüldüğünü söyledi. Afrika kıtasındaki can kayıplarının ise yüzde 7’lik bir artışın görüldüğü ortaya koyulurken DSÖ tarafından yayımlanan raporda Delta varyantının 180 ülkede görüldüğünün altı çizildi. DSÖ, çocukların ve gençlerin yetişkinlerle kıyaslandığında korona virüsten daha az etkilenmeye devam ettiğini söyleyerek hastalık nedeniyle 24 yaşın altındaki kişilerin ölümlerinin küresel ölümlerin yüzde 0,5'inden daha azını oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...