Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BioNTech'in mimarlarına Almanya'nın en prestijli ödülü

Düzenleyen:
BioNTech'in mimarlarına Almanya'nın en prestijli ödülü

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüse karşı geliştirdikleri BioNTech aşısıyla tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran, Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti, Almanya'nın en prestijli ödülü olan "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022" layık görüldü.

Almanya'nın tıp alanında en prestijli ödülü kabul edilen "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter" ödülüne, dünyayı kasıp kavuran ölümcül virüs Covid-19'a karşı geliştirdikleri BioNTech aşısıyla sükse yapan; Prof Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci sahip oldu. 

TIP BİLİMİNİN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ
Almanya'da 1952 yılından beri tıp alanındaki araştırmalar için Paul Ehrlich Vakfı tarafından verilen "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter Ödülü" bu yıl, korona virüse karşı aşı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci ile biyokimyager Prof. Dr. Katalin Kariko'ya verildi. Paul Ehrlich Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Şahin, Türeci ve Kariko, mesajcı RNA'nın (mRNA) hastalığı önleme ve tedavi etmede bir ilke olarak geliştirilmesindeki vizyonları ve azimleri nedeniyle 2022 Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter ödülüne layık görüldü" denildi.

BioNTech'in mimarlarına Almanya'nın en prestijli ödülü

120 BİN AVRO DEĞERİNDE ÖDÜL ALACAKLAR
Almanya'nın tıp alanında en en prestijli ödülüne layık görülen Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortakları Şahin ve Türeci ile Macar asıllı Kariko, 120 bin Avro değerindeki ödülü 14 Mart 2022’de Frankfurt’ta düzenlenecek törenle alacak.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...