İngiltere'de çarpıcı araştırma: Covid ve grip aşılarını birlikte yaptırmak güvenli

Düzenleyen:
İngiltere'de çarpıcı araştırma: Covid ve grip aşılarını birlikte yaptırmak güvenli

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’de 700 bilim insanından oluşan geniş çaplı araştırmada, bir seferde hem Covid aşısı hem de grip aşısı yapılmasının sağlık açısından güvenli olduğu tespit edildi.

 Araştırmacılar, grip ve koronavirüs aşısının birlikte yapılmasının, güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu ifade ettiler. Nisan ve haziran arasında 679 yetişkin üzerinde yapılan araştırmada, gönüllülerin yarısına (340 kişi) 2. doz Covid aşısı ile grip aşısı yapıldı. Bunlara üç hafta sonra da tuzlu su enjekte edildi. Kalan 339 kişiye ise önce ikinci doz koronavirüs aşısı ile tuzlu su enjekte edildi, üç hafta sonra da grip aşısı yapıldı. Bristol Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 6 hafta boyunca sonuçları araştırdı.

COVİD VE GRİP AŞISINI AYNI ANDA YAPTIRMANIN ETKİLERİ
Covid ve grip aşılarını birlikte yaptıranlarda sadece hafif ya da orta seviyede yan etkiler görüldü. İngiltere hükümeti de vatandaşlarının her iki aşıyı aynı anda yaptırabileceğini açıkladı. Ülkede 2. doz Covid aşısının üzerinden 6 ay geçenlere üçüncü doz aşı yapılacak. Bunlar grip aşısını da birlikte yaptırabilecek.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...