Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurduğu vakıfla 1000 çocuğun hayatını değiştirdi

Düzenleyen:
Kurduğu vakıfla 1000 çocuğun hayatını değiştirdi

SAĞLIK Haberleri

İkiz çocuklarından birine otizm teşhisi konulmasının ardından, hayatını otizmle ilgili farkındalık oluşturmaya ve otizmli çocuklara yardımcı olmaya adayan Aylin Sezgin, kurduğu vakıfla 1.000’den fazla otizmli çocuğa burs desteği vererek topluma kazandırılmasını sağladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

1996 yılında dünyaya gelen oğlu Cem’e otizm teşhisi konulan bankacı Aylin Sezgin, oğlunun iyi bir eğitim alması için araştırmaya başladı. O yıllarda Türkiye’de otizmle ilgili yeterli çalışma ve eğitim imkânı olmadığını görünce ABD ve birçok Avrupa ülkesinde otizmli çocuklar için yapılanları inceleyerek otizmli çocukların gelişiminde yardımcı olacak davranış modelini Türkiye'ye getirmeye karar verdi. Arkadaşı Mine Narin’le birlikte 2003 yılında Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfını kuran Sezgin, oğlu için çıktığı yolda bütün otizmli çocukların destekçisi oldu.

"PEK ÇOK EĞİTİMCİ YETİŞTİRDİK"

Vakıfla sadece maddi durumu iyi olmayan ailelere destek sağlanmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin diğer illerinde hizmet verebilecek eğitimciler yetiştirildiğini de anlatan Sezgin “Otizmli çocukların eğitimi için uygulamalı davranış analizini ilk biz Türkiye’ye getirdik. Şu an birçok merkezde uygulanabilir durumda çünkü pek çok eğitimci yetiştirdik” dedi.

Oğlu Cem üzerinde de uygulamalı davranış analizinin olumlu sonuçlar verdiğini dile getiren Sezgin “Tohum Otizm Vakfı okuluyla eğitimine devam eden oğlum Cem müzik lisesine girmeyi başardı. Piyano çalıyor ve yüzüyor Cem, İBB milli takımında millî yüzücü ve Avrupa 3.sü oldu” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...