Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Prof. Dr. Orhan Yıldız: Covid-19 aşısı, grip aşısı gibi her yıl yapılmalı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Prof. Dr. Orhan Yıldız: Covid-19 aşısı, grip aşısı gibi her yıl yapılmalı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Koronavirüs salgının kısa sürede sona ermeyeceğini belirten Prof. Dr. Orhan Yıldız "Önümüzdeki süreçte yerli aşımız TURKOVAC çok daha önemli rol oynayacak" dedi.

Pandeminin belirli bir noktada sonlanmayacak gibi gözüktüğünü dile getiren ERÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, her sene aşılanmanın gerekeceğini söyledi.

ERÜ’de geliştirilen yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın hatırlatma dozu, geliştirildiği üniversitede bir gönüllüye uygulandı. Aşının yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Yıldız, her sene mevsim gribinde olduğu gibi bu aşılanmaya maruz kalınacağını söyleyerek “Bu, devam edecek bir süreç. Pandemi belirli bir noktada sonlanmayacak gibi gözüküyor" dedi.

129 KİŞİYE UYGULANDI

"Bu aşılama için TURKOVAC aşısının her yıl kullanılabilecek aşı olarak kendi yerli aşımız olması da çok önemli" diyen Yıldız, "Toplumda iki doz aşılanmış, daha sonrada aşılanmamış insan sayısı oldukça fazla. TURKOVAC, ERÜ’de şimdiye kadar 129 kişiye uygulandı. Gönüllülerin hayatını tehdit eden bir yan etkiyle karşılaşmadık. Bu çalışmaya katılanlar ciddi bir şekilde takip ediliyor. Bu takip, evlerinde telefon aramaları ile belli sorulara cevap verilmesi şeklinde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...