Üç damarı değişti, 12 saat araba kullanarak evine döndü

Düzenleyen:
Üç damarı değişti, 12 saat araba kullanarak evine döndü

SAĞLIK Haberleri

Alanya’da yaşayan 67 yaşındaki Ahmet Kızıltaş, İstanbul’da 3 damarının değiştiği kalp ameliyatından sonra 12 saat araba kullanarak Alanya’ya döndü. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen 'Mini by-pass' ameliyatı ile damarları değişen Kızıltaş “Sevdiklerimi üzmemek, heyecanlandırmamak için onlardan habersiz geldim, ameliyatımı oldum ve memleketime geri döndüm” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Almanya’da 25 yıl boyunca müteahhitlik yapan ve 43 yıl önce orada Alman bir hanımla evlenen Ahmet Kızıltaş, emekli olduktan sonra eşiyle birlikte Türkiye’ye döndü. 20 yıl önce Almanya’da kalbi tekleyen ve stent konulan Kızıltaş, bir süre önce yine kalp problemleri yaşamaya başladı.

Alanya’da gittiği doktor 3 damarının tıkalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyleyince ameliyat için İstanbul’a gelmeye karar veren Kızıltaş, eşini, çocuklarını ve torunlarını telaşlandırmamak için ameliyat olacağını söylemedi. Kendi kullandığı araçla İstanbul’a geldi. İstanbul’da Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak ve ekibi tarafından gerçekleştirilen kapalı by-pass ameliyatı ile bacaklarından alınan damarlar göğüs kemiği kesilmeden, göğüs duvarından açılan 5 santimetrelik açıklıktan kalp damarlarına bağlandı. Ameliyatının beşinci günü taburcu olan Ahmet Kızıltaş, yine kendi kullandığı araçla memleketine geri döndü. 

BEŞ SANTİMETREDEN KALP AMELİYATI

Prof. Dr. Çaynak, Açık by-pass ameliyatının uzun dönemde çok iyi sonuçları olmasına rağmen erken dönemdeki komplikasyonları ve hastaya getirdiği yüklerden dolayı hastaların kaçındıkları bir cerrahi olduğunu belirterek “Mini by-pass ameliyatında ise göğüs kemiğini hiç açmıyoruz. Sadece sol göğüs duvarından 4-5 santim kesiyle bu ameliyatı yapıyoruz. Bacakta hiçbir şekilde bir kesi olmaksızın, damar endoskopik yöntemle hazırlanıyor. Kesiler gittikçe azaldığı için enfeksiyon riski düşüyor, yara iyileşmesi hızlanıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...