Squid Game'deki tehlike: Bu dizi şiddeti özendiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Squid Game'deki tehlike: Bu dizi şiddeti özendiriyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Güney Kore yapımı Squid Game dizisinde oynanan şiddet içerikli çocuk oyunlarının ergenler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyleyen klinik Psikolog Nida Biçen, anne babaları uyardı.

Dünyayı kasıp kavuran ve Netflix tarihinin en çok izlenen dizisi olarak kayıtlara geçen Squid Game ile ilgili uyarılar peş peşe geliyor. Dizide güçlü olanın hayatta kalması ve ön plana çıkan kişi olmasının, ergenlerin akranları arasında güç ve popülerlik kazanabilmek için şiddete başvurmasıyla benzer nitelikte olduğunu hatırlatan Psikolog Nida Biçen “Bu tarz diziler, çocuk ve ergenlerde, öne çıkmak için daha fazla şiddet göstermesi ve gücünü ortaya koyması gerektiği düşüncesini pekiştirebiliyor" dedi.

ŞİDDETİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ PEKİŞTİRMEYE NEDEN OLUYOR

"Dizide son oyunlar bittiğinde hayatta kalan son kişi para kazanmayı hak ediyor" diyen Biçen, "Şiddetin ödüllendirilmesi bu davranışın pekişmesine sebep oluyor. Özellikle çocuklarda bu davranışın ödüllendirilmesi, gerçek hayatında da bunun ödüllendirilecek bir davranış olduğu algısına sebebiyet verebilir. Sosyal hayatta veya eğitim hayatında rekabetçi çocuk ve ergenler, şiddete başvurarak ödüllendirilme isteğine kapılabilirler” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...