Çocuklarda öksürüğü hafife almayın: Astım nezleyle karışabilir

Düzenleyen:
Çocuklarda öksürüğü hafife almayın: Astım nezleyle karışabilir

SAĞLIK Haberleri

Aileleri astım belirtileri konusunda uyaran Prof. Dr. Koray Harmancı, astımın nezleyle karıştırıabileceğini belirterek özellikle akşam öksürüklerine dikkat çekti.

Ziyneti KOCABIYIK

Türkiye’deki her 10 çocuktan biri ya da ikisinin astım hastası olduğunu ancak bu konuda yeterli bilinç olmadığı için teşhisin atlandığını ifade eden Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Harmancı, ailelerin çocuklarda astım belirtilerini yanlış bildiğini söyledi. 

Prof. Dr. Harmancı “Anne-babalar, nefes darlığı, nefes alamama, yoğun bakımda yatma, yürümede zorlanma gibi bir takım belirtiler bekliyor. Oysa, çocuğunuz oynayabilir, zıplayabilir, gülebilir, sabah okula gidebilir ama akşam eve geldiğinde öksürüyorsa, balgam atıp çıkaramıyor gibiyse, hatta yazları da genellikle iyiyse, lütfen 'bu astım olabilir' deyin. Kışın özellikle nezleyle karıştırıldığı için gerekli tedaviye geç başlanıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...