Covid 19 sonrası görme kabileyeti azalıyor

Covid 19 sonrası görme kabileyeti azalıyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 hastalığının gözlerde de hasar bıraktığına ilişkin yeni bilgiler olduğunu, yaptıkları araştırmada görme sinirlerindeki iletim hızının yüzde 30 azaldığını saptadıklarını belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid-19 teşhisi konulduktan sonra görme yeteneğinde problem yaşayan hasta sayısının hızla arttığını, bu konuda bir bilimsel çalışma yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Şener “Covid-19 PCR testi negatifleşmiş, izolasyon süresi bitmiş hasta grubunda görme ile ilgili bir sıkıntısı olmayan kişilerde görme siniri iletim hızına baktık. Bunların yüzde 30 azalmış olduğunu gördük.

Covid 19 sonrası görme kabileyeti azalıyor
Covid 19 sonrası görme sinirleri yüzde 30 zayıflıyor

Klinik olarak baktığımızda hastalar, Covid-19 olmadan önceki kadar keskin görmediklerini söyledi. Bu görme kaybı, ya göz sinirini besleyen damarlarda pıhtı oluşmasından ya da virüsün tek başına göz sinirini tutmasından kaynaklanıyor. Problemin virüsün göz sinirlerini tutmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Hastalarımız erken dönemde bu sağlık problemini fark etmiyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...