Tüp bebek tedavisinde skandal: Bilmeden birbirlerinin çocuğunu dünyaya getirdiler

Düzenleyen:
Tüp bebek tedavisinde skandal: Bilmeden birbirlerinin çocuğunu dünyaya getirdiler

SAĞLIK Haberleri

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu tüp bebek yöntemi son zamanlarda çok yaygınlaştı. ABD’de meydana gelen bir olay ise bu tedaviye başvuracakları biraz düşündürecek.

Los Angeles’ta müzisyen Alexander Cardinale (41) ve Daphna (43) çiftinin, Eylül 2019’da tüp bebek tedavisiyle bir kız çocukları dünyaya geldi. Çocuğun ne anneye ne de babaya benzememesi üzerine çift, DNA testi yaptırdı ve çocuğun biyolojik olarak kendilerine ait olmadığını öğrendi. Büyük bir şok geçiren çift, soluğu tüp bebek tedavisini yapan California Üreme Sağlığı Merkezi’nde aldı.

4 AYLIKKEN BEBEKLERİ DEĞİŞTİRDİLER
Klinik, yapılan inceleme sonucu embriyoların karıştığını kabul etti. Daphna’nın rahmine çocuk sahibi olmak isteyen başka bir çiftin embriyosu yerleştirilirken bu ailenin embriyosu da o çifte yerleştirilmiş. Aylarca yeni çifte ulaşmak için uğraşan Cardinale çifti, sonunda 4 aylıkken bebekleri değiş tokuş yaptı ve biyolojik kızlarına kavuştu. Aile, tüp bebek tedavisini uygulayan kliniğe, tıbbi uygulama hatası, ihmal ve dolandırıcılık suçlamalarıyla dava açtı. Haftalık magazin dergisi People’a konuşan Daphna, yaşadıkları travmanın etkisini halen tam olarak üzerlerinden atamadıklarını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...