Pandemi döneminde kilo aldık

Pandemi döneminde kilo aldık

SAĞLIK Haberleri

12 ilde 1.278 kişiyle yapılan ‘Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’na göre pandemi döneminde sağlığından kaygı duyanların oranı yüzde 77 olurken katılımcıların yüzde 60’ı salgın döneminde kilo aldığını dile getirdi.

Önder Çelik | İSTANBUL

Philips Türkiye’nin IPSOS iş birliği ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği ‘Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’nın sonuçlarına göre 2019’da sağlık durumundan memnun olanların oranı yüzde 89 iken bu oran 2021’de yüzde 79’a geriledi. Her 10 kişiden 8’i (yüzde 77) pandemi dönemi ile sağlık konusunda kaygılı hissetmeye başladı. Ankete katılanların yüzde 89’u kendisinin ve ailesinin sağlığına daha fazla dikkat ettiğini açıkladı. Araştırmaya katılanların yüzde 60’ı salgın döneminde kilo aldığını dile getiriyor. 2019’da kilosundan memnun olanların oranı yüzde 83 iken 2021’de bu oran yüzde 45’e geriledi.

UZAKTAN MUAYENE ARTTI
Her üç kişiden biri, pandemi döneminde evde şahsi bakım alışkanlıklarının arttığını dile getirirken rutin sağlık kontrolleri aksadı. Doktor ve hastaneye başvuranların oranı yüzde 55’ten yüzde 43’e geriledi. Kalp sağlığı konusunda düzenli olarak kontrole gidenlerin sayısında 2019’a göre göre iki kat artış görüldü. Pandeminin yıldızı ise dijital sağlık teknolojileri oldu. Basit hastalıklarda doktoruyla uzaktan iletişime geçerek muayene olmak isteyenlerin sayısında pandemi dönemiyle birlikte artış yaşandı.

Pandemi döneminde kilo aldık
Yapılan araştırmada, pandemi döneminde 10 kişiden 6'sı kilo aldığını söyledi

2019’da yüzde 38 olan rakam bu yıl yüzde 61’e çıktı. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, pandeminin toplumun sağlık algısını ciddi bir şekilde değiştirdiğini belirterek “Covid-19 ile birlikte sağlık sektöründe dijitalleşme süreci hızlandı. Philips olarak dijital sağlık teknolojileri alanında bu değişime öncülük eden firmalardan biriyiz” dedi. Philips Kişisel Sağlık Türkiye Ülke Müdürü Sibel Yıldız ise Covid-19 ile kamuoyunun sağlıklı hayat ve tedbir alma konusunda farkındalığın arttığını, insanların kendi sağlıklarının kontrolünü ele aldıklarını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...