Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara Üniversitesi geliştirdi, Covid-19 riskin ne kadar?

Düzenleyen:
Ankara Üniversitesi geliştirdi, Covid-19 riskin ne kadar?

SAĞLIK Haberleri

Ankara Üniversitesi, koronaya yakalanan bir kişinin yoğun bakıma düşüp düşmeyeceğini belirleyen bir sistem tasarladı.

Ankara Üniversitesi, Covid-19'a yakalanma hâlinde yoğun bakım ihtiyacı veya hastalığın asemptomatik seyretme ihtimalini hesaplamak üzere modelleme sistemi geliştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Beksaç "Doğal öldürücü hücrelerin ve genetik faktörlerin Covid-19 enfeksiyon şiddetine etkileri üzerine araştırmalar devam ediyor. Çalışmamızda oluşturulan matematiksel ihtimal modelinden elde edilen veriler ışığında, kişilerin Covid-19 enfeksiyonu durumunda yoğun bakıma düşme ihtimali ortaya çıkarılıyor. Bu araç, "http://immunogenetic.org" web sitesine entegre edildi" dedi.

"KAN GRUBUNA GÖRE HASTALIK FARKLILIK GÖSTERİYOR"

Beksaç, koronavirüsün herkesi farklı etkilediğine dikkati çekerek "Kan grubu ve değişik genetik faktörler, hastalığın seyrine olan etkisi de önemli" sözlerini sarf etti. Prof. Dr. Meral Beksaç, yaptıkları araştırmanın sonuçlarının Immunogenetics dergisinde yayımlandığını da belirtti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...