Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastaneye yatan hastaların yüzde 90'ı aşısız ya da tek doz aşılı

Hastaneye yatan hastaların yüzde 90'ı aşısız ya da tek doz aşılı

SAĞLIK Haberleri

Birçok ülkede Covid-19'a karşı aşılama, istenen düzeyin çok altında. Aşı kararsızlığının büyük oranda etkilediği bu durum bir taraftan yeni vakaların gelişimine sebep olurken diğer taraftan virüsün yeni varyantlarla karşımıza gelmesine sebep oluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türk TORAKS Derneği tarafından desteklenen ve Türkiye’de 18 farklı ilden 25 hastanenin verilerine dayanarak gerçekleştirilen çalışma, aşının önemini bir defa daha ortaya koydu. Türk TORAKS Derneği 24'üncü kongresinde tamamı açıklanan çalışmaya göre hastaneye yatan hastaların yüzde 93’ü aşısız ya da tek doz aşılı.

Hastaneye yatan hastaların yüzde 90'ı aşısız ya da tek doz aşılı
Türkiye'de aşılama durma noktasında. Günlük milyonları geçen aşılama şu an 30 binlerde

SOSYAL MEDYA DEZENFORMASYONU
1.401 kişi üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını paylaşan Türk TORAKS Derneği Klinik Sorunlar Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun "1.401 hastanın 529'u (yüzde 37,7) yoğun bakımlarda yatan hastalardan oluşuyordu. Hastaların yüzde 47,8’u aşısızdı. Toplamda 1.304 hasta (yüzde 93) ise aşısız veya 2 doz Sinovac ya da tek doz aşı olan hastalardan oluşuyordu" dedi. Prof. Dr. Uzun, hastaların yüzde 48’inin ihmal, yüzde 36’sının ise aşı karşıtlığı sebebiyle aşı olmadığını vurgulayarak, sosyal medya dezenformasyonun aşılamaya karşı büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...