Çocuklarda yoğun bakım yatışları arttı

Çocuklarda yoğun bakım yatışları arttı

SAĞLIK Haberleri

Doğu Pediatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Velat Şen, Covid-19'da vaka sayılarındaki artışın artık çocukları da ciddi etkilediğini söyleyerek, "Bağışıklık sistemi iyi olmayan çocuklarda durum organ yetmezliğine kadar gidiyor" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Koronavirüs pandemisinin başında yayılan Covid-19 virüsünün çocuklara bulaşmadığı ya da ağır enfeksiyona sebep olmadığı yolundaki bilgilerin günümüzde artık doğruluğunu kaybettiğini söyleyen Doğu Pediatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Velat Şen, “Vaka sayıları arttıkça çocuklar da etkileniyor. Büyük bir bölümünde hafif geçirilse de bir kısmında organ yetmezliğine sebep oluyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf çocuklar başta olmak üzere gelişimi normal düzeyde olmayan ve yetersiz kiloya sahip çocuklarda son derece ağır geçiyor. Bu duruma zamanında ve yeteri kadar müdahale edilemediğinde organ yetmezliğine kadar gidebiliyor. Son zamanlarda artan vaka sayılarıyla birlikte çocuklarda birden fazla organ tutulumu dediğimiz multi sistemik enfeksiyon, multi organ yetmezliği ile karşılaşabiliyoruz. Bu çok önemli ve kritik bir tablodur ve bu çocukları yoğun bakım ünitesine almak zorunda kalıyoruz” dedi.

Çocuklarda yoğun bakım yatışları arttı
Salgının başında çocukları az etkilediği söylenen Covid-19'da artık durum değişti

ÇOCUKLARA AŞI ŞART
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. Doğu Pediatri Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Şen, ailelere çocuklarına mutlaka aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak “Grip mevsimindeyiz. Okula giden, arkadaşlarıyla oynayan çocuklar hastalığı birbirine kolaylıkla bulaştırabiliyor. Çocuk hastalarımızda görülen gribin meydana getirdiği bir yük, ağır tablolara sebep olabilir. Hem kendi aşımızı olalım hem de çocuklarımızı aşılatalım” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...