Ruslardan koronaya karşı burun spreyi

Düzenleyen:
Ruslardan koronaya karşı burun spreyi

SAĞLIK Haberleri

Rusya, Sputnik-V aşısını burun spreyi haline getirdi. Spunik-M adı verilen spreyin ne zaman çıkacağı belli oldu.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriev, Gamaleya Enstitüsünün bilimsel çalışmalardan sorumlu Direktör Yardımcısı Denis Logunov ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, aşılama çalışmaları, Rus aşılarının başka ülkelere gönderilmesi ve maddi yardımlar ele alındı.

"ÇOCUKLAR İÇİN ONAY ÇIKTI"

Görüşme sonrası konuşan Luganov, Rus Covid-19 aşısı Sputnik-V'in burundan sprey şeklinde sıkılan türünü geliştirdiklerini söyledi. Direktör Yardımcısı, bu aşının "Sputnik-M" adıyla tescil edildiğini ifade etti. Luganov "Sputnik M'nin çocuklara kullanılmasına yönelik izin bugün alındı. Aşı tescil edildi. Bu sevindirici gelişmeyi paylaşabiliriz" dedi.  Denis Logunov, burun spreyinin 12 ile 17 yaş arasındaki çocuklara uygulanacağını sözlerine ekledi. Dmitriev ise "Spreyin, daha önce geliştirilen Sputnik-V gibi erken dolaşıma girmesini hedefliyoruz. Bu format 2022 gibi erken bir tarihte uluslararası pazara girecek" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...